Özet

Aşağıdaki iş akışları, ArcGIS Pro’da çevrim içi veya çevrim dışı yöntemleri kullanarak tekil kullanım  kullanımlık bir lisansın yetkisinin nasıl kaldırılacağını açıklamaktadır.

Çevrim içi Yetki Kaldırma:

Aşağıdaki adımlar internete erişebilen bilgisayarlarda kurulu olan ArcGIS Pro’da uygulanacak adımlardır.

  1. ArcGIS Pro’yu başlatın.
  2. ArcGIS Pro başlangıç sayfasının solundaki menüde yer alan Settings (Ayarlar) seçeneğine tıklayın.
  3. Ayarlar sayfasında, Licensing (Lisanslama)‘ya tıklayın ve açılan sayfanın aşağısında yer alan Configure your licensing options (Lisanslama seçeneklerinizi yapılandırın) butonuna tıklayın.
  4. Lisanslama iletişim kutusu açılacaktır, açılan pencerede Deauthorize (Yetkisizleştir) butonuna tıklayın.
  5. Tekil kullanım (Standalone) lisansının başarılı şekilde yetkisizleştirilmesinin ardından ArcGIS Pro’nun kapatılması gerekeceğini belirten bir açılır pencere görüntülenir. OK’a tıklayın.
  6. Deauthorization Method (Yetki Kaldırma Yöntemi) altında, Deauthorize with Esri now using the Internet (Yetkilendirmeyi Esri ile şimdi İnternet kullanarak kaldır) seçeneğini seçin.
  7. Deauthorization Options (Yetki Kaldırma Seçenekleri) altında, yetkisi kaldırılacak lisansları seçin ve yetkisizleştirmeyi tamamlayın.

Çevrim dışı Yetki Kaldırma:

Aşağıdaki adımlar internete erişemeyen bilgisayarlarda kurulu olan ArcGIS Pro’da uygulanacak adımlardır.

  1. ArcGIS Pro’yu başlatın.
  2. ArcGIS Pro başlangıç sayfasının solundaki menüde yer alan Settings (Ayarlar) seçeneğine tıklayın.
  3. Ayarlar sayfasında, Licensing (Lisanslama)‘ya tıklayın ve açılan sayfanın aşağısında yer alan Configure your licensing options (Lisanslama seçeneklerinizi yapılandırın) butonuna tıklayın
  4. Lisanslama iletişim kutusu açılacaktır, 
  5. Lisanslama iletişim kutusu açılacaktır, açılan pencerede Deauthorize (Yetkisizleştir) butonuna tıklayın.
  6. Tekil kullanım lisansının başarılı şekilde yetkisizleştirilmesinin ardından ArcGIS Pro’nun kapatılması gerekeceğini belirten bir açılır pencere görüntülenir. Tamam’a tıklayın.
  7. Yetki Kaldırma Yöntemi altında, “Deauthorize at Esri’s website or by email to receive your deauthorization file” seçeneğini seçin.
  8. Yetki Kaldırma Seçenekleri altında, yetkisi kaldırılacak lisansları seçin.
  9. İşlemi tamamlamak için kullanılan deauthorize.txt dosyasını kaydetmek için Kaydet’e tıklayın. Dosya kaydedildikten sonra Sonlandır’a tıklayın.
  10. Edindiğiniz dosya ile internet bağlantısı olmadan yetkiyi kaldırabilmek adına, bu dosyanın e-posta veya My Esri’ye yükleme yolu ile gönderilmesi ve bir yanıt dosyası alınması gerekmektedir. Bu yanıt dosyası lisansı kaldırmak istediğiniz makineye yeniden tanıtılarak yetkisizleştirme sonlandırılır. 
  11. Yetkisizleştirme dosyasını e-posta yoluyla göndermek ve yanıt dosyası edinmek için, internet erişimi olan bir makineden authorize@esri.com adresine deauthorize.txt dosyasını ek olarak içeren bir e-posta gönderin ve e-postayla geri gönderilen RESPS (yanıt) dosyasını kaydedip orijinal (lisansınızı kaldırmak istediğiniz) makineye taşıyın.
    Veya, ikinci yöntem olan My Esri’ye yükleme yolunu tercih edebilirsiniz. Bu sıklıkla önerilen yöntemdir. MyEsri üzerinden yetkisizleştirme yapmak için aşağıdaki adımları uygulayın.

    1. Yetki kaldırma dosyasını my.esri.com adresine yüklemek için internet erişimi olan başka bir makineden my.esri.com adresinde oturum açın ve Kuruluşlarım altında Lisanslama ve Additional Licensing Tools (Ek Lisanslama Araçları)’nı seçin.
  12. Secure Site Operations (Güvenli Site İşlemleri)’ne tıklayın ve yetkisizleştirme dosyasını seçmek için Gözat’a tıklayın.
  13. deauthorize.txt dosyasını seçtikten sonra, Yükle’ye tıklayın.
  14. Dosyanızı yükleyin ve yanıt dosyası olan RESPS dosyasını kaydedin ve yanıt dosyasını lisansınızı kaldırmak istediğiniz orijinal makineye taşıyın.
  15. Yazılım Yetkilendirme Sihirbazı’nı açmak için ArcGIS Pro başlangıç sayfasının solundaki menüde yer alan Ayarlar/settings seçeneğine tıklayın, Ayarlar sayfasında, Lisanslama’ya tıklayın ve açılan sayfanın aşağısında yer alan “Lisanslama seçeneklerinizi yapılandırın/configure your licensing options” butonuna tıklayın, yetkisizleştirme/deauthorize seçeneğini seçin.
  16. I have received a deauthorization file from Esri and am now ready to finish the deauthorization process (Esri’den bir yetki kaldırma dosyası aldım ve şimdi yetki kaldırma işlemini tamamlamaya hazırım) seçeneğini seçin.
  17. Gözat’a tıklayın ve son adımda oluşturulan RESPS (yanıt) dosyasını seçin.
  18. Yetki kaldırma işlemini tamamlamak için İleri’ye tıklayın.

Faydalı Bağlantılar

Geri Bildirim