Açıklama

Bir ArcGIS Pro projesi üzerinde çalışırken, bazı durumlarda etiketler görüntülenemez veya İçindekiler bölmesinde katmanlar görüntülenemez.

Neden

ArcGIS Pro’da önbellek, bir proje üzerinde çalışırken görüntüleme performansını optimize etmek için kullanılır. Proje üzerinde biriken önbellek, makinenin sürücü alanını tüketerek, katmanların ve etiketlerin düzgün görüntülenmemesine neden olan bazı performans sorunlarına yol açar.

Çözüm

Sorunu çözmek için aşağıdaki çözü yollarından birini seçebilirsiniz. 

Uygulamanın ekran önbelleğini temizleyin

Not: Bu çözüm uygulandığında projeyi kapatır ve yeniden açar.
  1. ArcGIS Pro’da, Proje > Seçenekler’e gidin.
  2. Seçenekler penceresinde, Uygulama kenar çubuğunda, Görüntü Ayarları (Display)’e tıklayın.
  3. Harita ve sahne çizimi için kalite ve performans seçeneklerini ayarla sayfasında, Önbelleği temizle (geçerli önbellek boyutu <değer>) onay kutusunu işaretleyin.
  4. Tamam’a tıklayın.
Image of the Options window showing the Display options

Makine üzerindeki geçici dosyaları silin

  1. Makinede, Dosya Gezgini’nde aşağıdaki klasöre gidin:
C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Temp. 

Not: AppData klasörü gizli bir kalsördür. Gizli klasörleri görüntülemek için Microsoft Windows: Gizli Klasörleri Görüntüle bağlantısına gidiniz.

2. Klasördeki dosyaları silin.

Önbelleği temizleyin veya belirli bir katmanın önbelleğe alma seçeneklerini seçin

Bir ArcGIS Pro projesi üzerinde çalışırken performansı artırmak amacıyla önbelleği temizlemek veya belirli bir katmanın önbelleğe alma seçeneğini belirlemek için bu iş akışını izleyin. Daha fazla bilgi için ArcGIS Pro: Daha fazla bilgi için Özellik katmanları ile önbellekleme.

Aynı projedeki birden fazla katmana aynı önbellekleme seçeneklerini uygulamak için, İçindekiler bölmesinde, klavyedeki Ctrl düğmesini basılı tutun ve katmanları seçmek için tıklayın.

Image showing the Layer Properties window displaying the Cache options

Faydalı Bağlantılar

https://support.esri.com/en-us/knowledge-base/problem-layers-and-labels-do-not-display-in-an-arcgis-p-000024643#:~:text=Solution%20or%20Workaround
Geri Bildirim